Koninginnedag-activiteiten ook in Groningen vrijwel allemaal afgelast

GRONINGEN - De activiteiten rondom Koninginnedag in Groningen worden, net zoals overal in het land, vrijwel allemaal afgelast. De vlag gaat halfstok. Reden is het incident in Apeldoorn, waarbij tenminste elf gewonden en zeven doden vielen.
Bij het incident reed een zwarte auto dwars door het publiek dat naar de optocht van de koninklijke familie stond te kijken. De auto kwam tot stilstand tegen een monument, een paar meter van de bus waarin de koninklijke familie zat.
Rudi Slager, loco-commissaris der Koningin, zei eerder geen maatregelen voor de hele provincie Groningen te nemen, zolang hij geen orders kreeg die voor het hele land gelden. Nu heeft burgemeester de Graaf van Apeldoorn bekendgemaakt dat er een periode van nationale rouw is aangekondigd, de vlag halfstok zal moeten en festiviteiten in navolging daarvan afgelast zullen worden.
Volgens Slager gaan door de hele provincie optredens niet door. 'We hebben geen provinciale maatregelen genomen, het is een lokaal besluit, maar voor heel veel mensen hoeft het niet meer.' In de stad Groningen lopen activiteiten op bijvoorbeeld de Grote Markt langzaam op z'n eind. De traditionale koetsentocht is ook afgelast. Het concert van muziekvereniging van MGFO Midwolda-Oost gaat eveneens niet door. De organisatie van het Queens Night Concert in Scheemda meldt overigens dat het optreden van Ramblin Eddy in de Scheemder Kerk wel doorgang vindt.

De redactie van RTV Noord is op zoek naar Groningers die donderdag aanwezig waren bij de viering van Koninginnedag in Apeldoorn. Neemt u contact met ons op via e-mail actua@rtvnoord.nl of telefonisch op 050-319 99 99.