Gemeenteraad wil onderzoek naar geluidswal: 'Erg belangrijke ontwikkeling!'

De gemeenteraad van Groningen wil een onderzoek naar de komst van een geluidswal tussen de A7 en de Stadse woonwijk Buitenhof. Bewoners van die wijk willen al jaren dat er wat gedaan wordt aan de geluidsoverlast van de snelweg.

Rutger Noordam, woordvoerder van de 'werkgroep Geluid A7', noemt het 'echt een belangrijke uitspraak van de raad.'

Al jaren gebukt onder lawaai

Bewoners van de wijk gaan al tijden gebukt onder het lawaai van de weg. 'We hebben al 25 jaar leed', zei Noordam afgelopen maand.

De gemeenteraad wil, onder aanvoering van SP-er Wim Koks, dat er een verkenning komt naar de mogelijkheden van een 'zonnewal'. Dat is een geluidswal met groenvoorziening en zonnepanelen.

De wal zou tussen het Stadspark en het viaduct Hoogkerk moeten liggen, zegt de gemeenteraad. Wie de geluidswal moet betalen is niet duidelijk: de gemeenteraad hoopt op een bijdrage vanuit het Rijk.

'Eindelijk leefbaar'

De gemeenteraad wil bovendien dat wethouder Broeksma met een plan komt voor een vorm van geluidswering bij de op- en afrit van bussen bij de Buitenhof.

'Er is iets rechtgezet dat 24 jaar geleden zo verkeerd begon', zegt Noordam opgetogen. 'Het scherm bij de busafrit komt er in elk geval, waarschijnlijk rond 2022. Daarnaast komt er mogelijk langs de hele Buitenhof een geluidswal.'

'Alles bij elkaar is dit een geweldige stimulans aan het hele gebied. Zo wordt onze woonwijk samen met het bedrijvenpark eindelijk leefbaar voor iedereen.'

Lees ook:

- Onderzoek geeft Stadjers gelijk over snelweglawaai: 'We hebben al 25 jaar leed'

Deel dit artikel:

Recent nieuws