Instellingen

Kamervragen over uitzetten Nune en Davit uit Groningen

Nune en Davit
Nune en Davit © Eigen foto
De Kamerleden Don Ceder (ChristenUnie) en Marieke Koekkoek (Volt) hebben Kamervragen gesteld aan staatssecretaris Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid over de dreigende uitzetting van Nune en Davit uit Groningen
De Kamerleden vragen de staatssecretaris om het besluit van de IND te heroverwegen en de kinderen alsnog een verblijfsvergunning te geven. Nune en Davit dreigen te worden uitgezet naar Armenië, het geboorteland van hun ouders.

Nog nooit in Armenië geweest

De kinderen zijn nog nooit in Armenië geweest en spreken de taal niet. Ze zijn in Nederland geboren en wonen hier al hun hele leven. Ze hebben hier hun sociale leven en hun Nederlandse familie.
De kinderen zien Siep en Martha Westra uit Groningen als hun Nederlandse opa en oma. Begin deze maand overleed Siep Westra plotseling. Hij heeft samen met zijn vrouw gestreden om de kinderen in Nederland te houden. De familie zet de strijd onverminderd voort.
Eerder sprong burgemeester Schuiling van Groningen al in de bres voor de kinderen.

Ontwikkelingsschade

Verder wijzen de Kamerleden op een rapport van de Rijksuniversiteit Groningen, waarin wordt geconcludeerd dat Nune en Davit een reële kans op ontwikkelingsschade lopen, als de in Nederland geboren kinderen worden uitgezet naar Armenië.