'FC Volendam zit wel in een goede flow'

GRONINGEN - FC Groninger-speler Shkodran Metaj staat zondag wellicht voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis van FC Groningen. De ploeg speelt dan tegen Volendam. 'Die zitten in een goede flow,' meent Metaj.
Zondag is de voorlaatste wedstrijd van het seizoen voor FC Groningen. FC Volendam strijdt nog volop tegen degradatie. Omdat de wedstrijd op kunstgras gespeeld wordt, trainden de Groningers vrijdag op het kunstgrasveld van De Vogels. Metaj kan op die ondergrond wel aardig uit de voeten: 'Voor een technische speler is het een aardig veld.'
Het is nog onduidelijk wie er exact in de basis staan tegenover Volendam. Goran Lovre en Evgeniy Levchenko hebben hamstringklachten. Zaterdag wordt beslist of ze kunnen spelen. Het tweetal trainde vrijdag wel mee.
Fredrik Stenman is een groot vraagteken. Hij heeft een kneuzing aan de voet. Vermoedelijke opstelling: in het doel Luciano, als verdedigers De Roover, Svejdik, Granqvist en Metaj en op het middenveld Van de Laak, Matthijs, Femi en Holla. Berg en Kluin zijn dan de twee spitsen.