Lou Reed wilde van Koninginnedag 'a perfect day' maken

Lou Reed wilde van Koninginnedag 'a perfect day' maken
NEW YORK - Koninginnedag had 'a perfect day' moeten worden. Zelfs rocklegende Lou Reed probeerde daar in New York zijn steentje aan bij te dragen. Op het carillon van de Riverside Church aan de rivier de Hudson werd zijn lied 'A perfect day' gespeeld ter ere van onze koningin.
Reed was eind 2008 in Groningen ter gelegenheid van een aantal concerten van zijn echtgenote Laurie Anderson. Hij heeft toen een bezoek gebracht aan beiaard Auke de Boer van de Martinitoren. Reed was zeer geïnteresseerd in het carillon en heeft zelf ook even het historische instrument bespeeld. Dit is de reden dat hij besloot toestemming te geven voor het project 'A perfect day' van onder andere de Groninger Kris Elzer.
Het was de bedoeling dat alle carillons in Nederland én het carillon van de Riverside Church op Koninginnedag het lied van Reed zouden spelen. Vanwege het drama in Apeldoorn is het project in Nederland in het water gevallen. In New York is het klokkenspel wel doorgegaan. In aanwezigheid van Reed zelf speelde beiaardier Sjoerd Tamminga 'A perfect day' op het Laura Spelman Rockefeller Memorial Carillon.