FC Groningen wint diep in blessuretijd van Volendam

VOLENDAM - FC Groningen heeft zondagmiddag het uitduel tegen Volendam met 1-0 gewonnen. Diep in blessuretijd scoorde invaller Tim Matavz het beslissende doelpunt.
Over de hele wedstrijd gezien was Volendam agressiever en in de eerste helft de betere partij, maar de ploeg wist dat niet om te zetten in doelpunten. FC Groningen beheerste het slot van de wedstrijd. De club is nu verzekerd van de zesde plaats in de Eredivisie. Het verlies betekent voor de Volendammers een zware tegenslag in de strijd tegen degradatie.

Eerste helft:

Volendam begint aanvallend en is meerdere malen gevaarlijk. Jack Tuyp krijgt in de eerste minuten al een goede kans. Voor Groningen is Marcus Berg gevaarlijk; ook hij heeft in de eerste minuten een grote kans. Na twintig minuten spelen heeft Volendam vier corners mogen nemen, maar geen daarvan kunnen benutten. Dan wordt het niveau van het spel minder en speelt de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld. Van de Laak mist nog wel een kans om de score te openen. Doelman Luciano verricht nog een aantal goede reddingen. Aan het eind van de eerste helft wordt de druk door Volendam verder opgevoerd, maar dat resulteert niet in een voorsprong voor de Volendammers die aanvallend niet nauwkeurig genoeg zijn.

Tweede helft:

FC Groningen krijgt vlak na rust een grote kans via Andreas Granqvist die na een doorgekopte corner van Koen van de Laak zijn volley volledig ziet mislukken. Groningen wordt vervolgens opnieuw onder druk gezet door de thuisploeg. De openingstreffer voor Volendam wordt voorkomen door Granqvist, die een schot van Dominique van Dijk van de lijn haalt. Een harde overtreding van Skodran Metaj op Yildiz wordt vervolgens door scheidsrechter Bossen terecht bestaft met een gele kaart, de eerste van de wedstrijd. Beide ploegen slagen er niet in veel goede combinaties op te zetten zodat de wedstrijd er niet aantrekkelijker op wordt. Na 70 minuten spelen komt Evgeniy Levchenko in het veld. Hij vervangt de moegestreden Paul Matthijs. Levchenko lijkt vijf minuten later te scoren, maar wordt afgefloten wegens buitenspel. Narsingh krijgt namens Volendam in de 75ste minuut misschien wel de grootste kans van de wedstrijd, maar schiet vanuit kansrijke positie op de rand van het strafschopgebied ruim over. García krijgt vlak daarop ook een grote kans, maar mist eveneens. Vervolgens ontvangt Berg nog een gele kaart, omdat hij doorliep op Volendam keeper Jeroen Verhoeven. Met nog drie minuten op de klok wordt Berg gewisseld en voor hem komt Tim Matavz in het veld. Matavz maakt vervolgens, diep in blessuretijd, na een fraaie steekpass van Gonzalo Garcia het enige doelpunt van de wedstrijd.

Feiten:

De opstelling van FC Groningen:
Luciano da Silva, Sepp de Roover, Ondrej Svejdik, Andreas Granqvist en Shkodran Metaj, Koen van de Laak, Paul Matthijs, Oluwafemi Ajilore en Danny Holla, Marcus Berg, Pepijn Kluin.
Ingebrachte wissels: Gracia, Levchenko, Matavz
De opstelling van FC Volendam:
Jeroen Verhoeven, Gerry Koning, Henny Schilder, Tim Bakens en Aaron Meijers, Hamit Yildiz, Jack Tuyp, Mathieu Boots en Dominique van Dijk, Gerson Sheotahul en Rowin van Zaanen.
Ingebrachte wissels: Platje, Narsingh, Smit
Scheidsrechter: Ruud Bossen
Gele kaarten: Metaj, Berg, Smit
Rode kaarten: -
Toeschouwers: 6.000