Man die huis binnenreed in Tynaarlo voor de rechter

De auto reed door de voorgevel van het huis
De auto reed door de voorgevel van het huis © Thijs Huisman/112Groningen
De 42-jarige Tynaarloër die eind januari met zijn auto een huis aan het Herenven in zijn woonplaats binnenreed, moet volgende maand voor de rechtbank in Assen verschijnen. De man wordt verdacht van een poging tot doodslag. Dat betekent dat het Openbaar Ministerie ervan uitgaat dat het expres heeft gedaan.
Vanochtend was de eerste korte openbare zitting in de zaak, die de man via een videoverbinding vanuit de gevangenis volgde. Het politieonderzoek is klaar, maar de rechtbank wacht nog op een psychologisch onderzoek en een advies van de reclassering. De reclassering heeft al wel laten weten dat het goed zou zijn als de man in een kliniek wordt behandeld vanwege psychische problemen.

Buurman van het slachtoffer

Op dit moment gaat het goed met hem, zei de man tegen de rechters. Hij blijft tot aan de rechtszaak op 15 juni vastzitten. De man was een buurman van het slachtoffer bij wie hij op 28 januari 's middags de voorgevel aan gort reed. De auto kwam tot stilstand in de woonkamer en richtte een ravage aan. Er raakte niemand gewond.

Ook terecht voor vernieling van het huis

De 42-jarige man ging er vandoor en werd later op de middag aangehouden. Hij staat op 15 juni ook terecht voor het vernielen van het huis. Het gaat om een rijtjeswoning van woningcorporatie Woonborg.