Geen vlaggen halfstok op Groninger torens vanwege harde wind

De gemeente Groningen hangt deze Dodenherdenking geen vlaggen halfstok in de kerktorens, zoals de Martinitoren. De gemeente vindt het onverantwoord vanwege de windvlagen die er vandaag kunnen zijn.

'Vanwege de slechte weersverwachting heeft de gemeente besloten de vlaggen niet halfstok te hangen vanaf de torens. De veiligheid kan met deze windkracht niet gegarandeerd worden. De vlaggen vanaf de grondmasten hangen wel halfstok', schrijft de gemeente op Twitter.

Waar wordt nog wel gevlagd?

Behalve op de Martinitoren hangt er dit jaar ook geen vlag op de A-kerktoren, Nieuwe Kerktoren, de Nicolaaskerktoren in Haren en de Bartholomeüskerktoren in Noordlaren.

Er wordt wel gevlagd vanaf de grondmasten, vooral bij gemeentelijke gebouwen. Daarbij gaat het om de Boeiersingel in Hoogkerk, het Amaliapark in Ten Boer en de mast bij de Nicolaaskerk in Haren.

In de stad Groningen wordt er wel gevlagd bij het Harm Buiterplein, het Joods monument aan de Hereweg en het tijdelijke Stadhuis aan de Radesingel.

Vanwege Dodenherdenking mag iedereen vandaag de vlag halfstok hangen. Hier lees je meer over de vlagprotocollen van 4 en 5 mei.

Lees ook:
- Lees hier de weersvoorspelling van Harma Boer

Meer over dit onderwerp:
groningen-stad
Deel dit artikel:

Recent nieuws