Dit zie en hoor je bij RTV Noord op Bevrijdingsdag

RTV Noord besteedt woensdag op 5 mei uitgebreid aandacht aan de bevrijding van de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog, dit jaar precies 76 jaar geleden.

De viering van de bevrijding is woensdag bij RTV Noord via verschillende kanalen te volgen.

Aangepaste programmering

Op Radio Noord hoor je van 8.00 tot 18.00 uur verdiepende verhalen en muzikale acts die in het teken staan van de Bevrijding. Woensdagochtend is de presentatie in handen van Babette Alma, 's middags neemt Eric Bats het stokje over. Op onze website lees je onder meer de verhalen van vijf oorlogsveteranen die terugblikken op hun diensttijd.

Dit jaar bundelt RTV Noord de krachten met de organisatie van Bevrijdingsfestival Groningen. Gedurende de dag hoor je verschillende achtergrondverhalen en artiesten die dit jaar via een stream vanuit de Suikerfabriek in Stad optreden. Ook in de televisiestudio van RTV Noord treden muzikanten op, uiteraard volgens de geldende coronaregels.

Expeditie Grunnen

Op Bevrijdingsdag trekt het team van Expeditie Grunnen onder leiding van Beppie van der Sluis de provincie in om te onderzoeken hoe de Bevrijding leeft onder inwoners. De uitzending is om 18.00 uur te zien op TV Noord.

Deel dit artikel:

Recent nieuws