Lopend Vuur: Muziek hoort in het lespakket op de basisschool

Kinderen met boomwhackers tijdens een muziekles in de klas
Kinderen met boomwhackers tijdens een muziekles in de klas © Peter Hilz/ANP
Nog niet op elke basisschool is het een vast onderdeel van het lespakket: muziekonderwijs. Koningin Máxima bezocht gisteren Bourtange om daar de aandacht op te vestigen.
Tijdens het bezoek werd bekendgemaakt dat ruim achtduizend kinderen op basisscholen in Oost-Groningen binnenkort structureel muziekles op school krijgen.
De organisatie ‘Meer muziek in de klas’ strijdt er voor dat alle basisschoolkinderen structureel muziekles krijgen. Volgens de organisatie legt muziek ‘een structurele basis voor empathie, sociale binding, kwaliteit van leven, creativiteit, luisteren naar elkaar en openstaan voor verschillen. (..) Muziek is overal, het is onderdeel van ons dagelijks leven’, zo staat te lezen op de site van Meer muziek in de klas.
Op de site van de Rijksoverheid staat overigens dat kunstzinnige oriëntatie, waar bijvoorbeeld muziek en tekenen onder vallen, een verplicht vak is.
Ons Lopend Vuur:

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de facebookpagina van Radio Noord.

Arjen Robben moet mee naar het EK Voetbal

Dat was ons Lopend Vuur van gisteren. Van de 7.111 stemmers is 38 procent het hier mee eens. 62 procent denkt dat bondscoach Frank de Boer Robben thuis moet laten.