OM eist werkstraf voor veroorzaken zwaar ongeval op rotonde Appingedam

Het ongeluk op de rotonde in Appingedam in 2019
Het ongeluk op de rotonde in Appingedam in 2019 © ProNews
Een 44-jarige man uit Appingedam heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) op 11 januari 2019 een zwaar ongeval veroorzaakt op de Farmsumerweg in Appingedam. De man botste op de rotonde op een andere auto, met stoffen van drugs (THC en morfine) in zijn bloed.
Het OM eiste een werkstraf van 180 uur en een rijontzegging van 24 maanden, waarvan 22 voorwaardelijk.

Slachtoffer brak haar nek

De Damster kon zich niets meer herinneren van het ongeval in zijn woonplaats. Hij werd wakker in het ziekenhuis en dacht dat hij daar lag vanwege een bloedprop in zijn hoofd, zei hij tegen de rechter. Door het geheugenverlies kon hij de rechter niet uitleggen waarom hij vlak voor de rotonde een andere auto inhaalde. Doordat hij links reed botste hij op een andere auto. De bestuurster van die wagen liep meerdere gebroken nekwervels op.

Geen bewijs voor te hard rijden

Getuigen zeiden dat de man op hoge snelheid op de rotonde afkwam. Dit is uit het verkeersongevallen onderzoek niet gebleken. De officier van justitie verwijt de man zeer onvoorzichtig rijgedrag en het rijden onder invloed. Ze vroeg de rechter rekening te houden met het tijdsverloop in deze zaak. De Damster heeft zich niet opnieuw schuldig gemaakt aan dergelijke delicten. Hij heeft een drugsprobleem en laat zich inmiddels behandelen.
De uitspraak volgt over twee weken.