Versterken Kustwegflats Delfzijl hervat na tijdelijke stop

De Naterijflat in Delfzijl
De Naterijflat in Delfzijl © Martin Drent/RTV Noord
De versterking van de Naterij- en Oldiekflat aan de Kustweg in Delfzijl gaat vanaf 1 juni weer verder. De werkzaamheden lagen sinds half februari stil uit vrees voor besmettingen met het coronavirus.
Bewoners gaven de afgelopen weken aan dat zij graag willen dat de versterking nu wordt afgerond, laat de NCG (Nationaal Coördinator Groningen) weten.

Besmetting bij bouwvakkers

Bewoners van de flats maakten zich zorgen, nadat een aantal personeelsleden van aannemer Plegt-Vos besmet was geraakt met het virus. Eerder overleden twee bewoners van de Oldiekflat aan de gevolgen van het coronavirus.
Ondanks dat zij geen contact hadden met de betreffende bouwvakkers, kozen de aannemer, de NCG, de gemeente Eemsdelta en woningcorporatie Acantus ervoor om vanwege de bezorgdheid de werkzaamheden tijdelijk te stoppen.

Eind juli klaar

Nu de zorgen rond het coronavirus zijn afgenomen, gaat de versterking over drie weken weer verder. Voor de Naterijflat duren de werkzaamheden nog zo'n twee weken. In de Oldiekflat duurt het nog ongeveer zes weken. Een deel van de werkzaamheden vindt plaats in een aantal woningen.
Eind juli moet de versterking van de flats zijn afgerond.