Instellingen

Gemeente Groningen onderzoekt vindplaats granaat

De EOD aanwezig op het Engelse Kamp
De EOD aanwezig op het Engelse Kamp © Patrick Wind/112Groningen
De gemeente Groningen gaat een onderzoek laten doen naar de plek waar kinderen dinsdagavond een op scherp staande granaat vonden.
Bij de nieuwe woningen aan de Engelse Kamp in Stad werd vorige week ook al een Britse helm gevonden. Dinsdag kwam daar de granaat bij. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de granaat opgehaald en elders tot ontploffing gebracht.

Geul

De gemeente heeft in aanloop naar de bouw op vier mogelijke plekken onderzocht of er munitie in de bodem lag. Daar werd destijds niets gevonden.
De granaat zat waarschijnlijk tussen zand afkomstig uit een geul, gegraven om regenwater af te voeren
Woordvoerder van de gemeente
De plek waar de granaat is gevonden, behoorde niet tot die vier plekken, laat een woordvoerder van de gemeente weten. 'De granaat zat waarschijnlijk tussen zand afkomstig uit een geul, een wadi, die de aannemer heeft gegraven om regenwater af te voeren.'

Hekken

De gemeente laat het zand en de geul waar het zand uit komt nu onderzoeken op de mogelijke aanwezigheid van explosieven.
'Het onderzoek wordt zo snel mogelijk uitgevoerd, maar wanneer is nog niet duidelijk. Uit voorzorg hebben we hekken om het zand en de geul geplaatst.'