Buijs besluit op laatste moment over inzetbaarheid Robben tegen AZ

Arjen Robben probeert tegenstander Harroui uit te spelen
Arjen Robben probeert tegenstander Harroui uit te spelen © Orange Pictures
FC Groningen speelt donderdag hoogstwaarschijnlijk de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Arjen Robben begint op de bank.
Besluit over Robben

Scenario's

Afgelopen weekend stond Robben voor het eerst sinds 13 september 2020 in de basis tijdens een wedstrijd van FC Groningen. Tegen Emmen speelde hij uitstekend en hield het tachtig minuten vol. De aanvoerder van de Trots van het Noorden deed woensdag een groot gedeelte van de groepstraining mee, maar ging iets eerder naar binnen dan zijn teamgenoten. Iets wat de laatste weken vaker gebeurt. Een uur voor de wedstrijd werd bekend dat Robben op de bank begint. Paulos Abraham vervangt hem.

Blessures

Wessel Dammers en Gabriel Gudmundsson zijn tijdens de laatste thuiswedstrijd van de competitie sowieso niet van de partij vanwege blessures. Ook tegen PEC Zwolle zullen beide spelers niet meedoen. Of ze in de play-offs wel inzetbaar zijn is onzeker.
'Ik geniet van Robben's passie'
Als FC Groningen donderdag een resultaat pakt tegen de Alkmaarders zijn de play-offs definitief veiliggesteld. ‘Op dit moment willen we van AZ winnen, lukt dat niet dan willen we gelijkspelen. Dan hebben we een resultaat, dus officieel de play-offs. Dan kunnen we de laatste wedstrijd naar de ranglijst kijken om te zien hoe we ervoor staan en wat er wellicht nog mogelijk is’, doelt Buijs op een mogelijke zesde plaats op de ranglijst. In tegenstelling tot voorgaande jaren gaan de play-offs dit jaar maar over één wedstrijd in plaats van twee.