Live nabeschouwing: FC Groningen geplaatst voor play-offs na 0-0 tegen AZ

Azor Matusiwa is Teun Koopmeiners net te snel af
Azor Matusiwa is Teun Koopmeiners net te snel af © Orange Pictures
FC Groningen heeft donderdagmiddag met 0-0 gelijkgespeeld tegen AZ. Hierdoor is de FC zeker van de play-offs om Europees voetbal.
  • 90+5' Afgelopen! FC Groningen stelt definitief een plek in de play-offs om Europees voetbal veilig na een 0-0 gelijkspel tegen AZ. Tegenstander is FC Utrecht. Op de laatste speeldag wordt bekend wie thuis speelt. Utrecht heeft de beste papieren met een voorsprong van twee punten.
  • 83' De wissel waar iedereen op zat te wachten. Robben maakt zijn entree, Da Cruz gaat naar de kant.
  • 81' Gele kaart voor Bart van Hintum na een harde charge op Stengs. Hiedoor mist Van Hintum het duel van de FC tegen PEC Zwolle.
  • 70' Opwinding voor de goal van Bizot. Eerst een kopbal van Strand Larsen, daarna El Messaoudi met een omhaal. Van de lijn gehaald door een verdediger.
  • 67' De onzichtbare Abraham gaat naar de kant, Strand Laren is zijn vervanger.
  • 57' Grote kans voor FC Groningen. Goede actie van El Hankouri waarna El Messaoudi de bal verkeerd raakt. Schot komt terecht op dak van het doel.
  • 50' Nog steeds hetzelfde spelbeeld: meer balbezit voor AZ, maar beide ploegen creëren geen kansen.
  • 46' De tweede helft is begonnen. Geen wissels aan beide kanten, dezelfde 22 spelers.
  • 45' Het is rust: 0-0. Grootste kans was voor AZ. Na een vrije bal van Koopmeiners werden paal en lat geraakt, maar de bal ging niet over de doellijn.
  • 40' Nog vijf minuten tot de rust. Beide ploegen nog steeds in balans, geen goals.
  • 31' Da Cruz mag ook uit een vrije trap uithalen, gaat naast. Thuisploeg komt iets vaker dreigend voor het doel van Bizot.
  • 28' Vrije trap op een hele mooie plek voor de FC na een overtreding op El Messaoudi. Twintig meter van het doel, Lundqvist schiet naast.
  • 27' Het loopt niet bij FC Groningen. Constant balbezit voor AZ, de thuisploeg komt er zeker aanvallend niet aan te pas.
  • 21' Schot Karlsson, gaat voorlangs. De kansen zijn voor de bezoekers. Groningen nog niet gevaarlijk geweest.
  • 11' Bijna de voorsprong voor AZ. Goed aangesneden vrije trap van Koopmeiners, Padt zit er eerst naast maar via paal en lat gaat de bal er niet in. Loopt net goed af.
  • 5' Nog geen kansen gezien. Duel moet nog op gang komen.
  • 1' De wedstrijd tussen FC Groningen en AZ is begonnen. Abraham speelt voor Robben, de enige wijziging ten opzichte van het duel met Emmen.