Eurovoetbal 2022 krijgt vorm: al vijf Nederlandse clubs liggen vast

Een jonge Hans Hateboer in duel tijdens de wedstrijd FC Groningen-Botafogo in 2011
Een jonge Hans Hateboer in duel tijdens de wedstrijd FC Groningen-Botafogo in 2011 © Orange Pictures
De organisatie die het roemruchte Eurovoetbaltoernooi per 2022 weer nieuw leven in wil blazen, laat er geen gras over groeien: er zijn inmiddels vijf (Nederlandse) teams vastgelegd.
De onder 18-elftallen van PSV, Feyenoord, sc Heerenveen, AZ en uiteraard FC Groningen hebben toegezegd op donderdag 26 mei aan de aftrap van het toernooi te zullen staan. Daarnaast, zo laat de organisatie weten, zijn er inmiddels contacten gelegd met 'enkele zeer aansprekende buitenlands clubs' in deze leeftijdscategorie voor jongens.
Bij de vrouwen onder-21 worden diverse Nederlandse en buitenlandse clubs benaderd. Ook de Bijzondere Eredivisie zal volgend jaar in Groningen vertegenwoordigd zijn, middels een speeldag van de nationale G-voetbalcompetitie.

Drie dagen, twee locaties

De openingsdag van Eurovoetbal, op Hemelvaartsdag 26 mei, wordt gespeeld op sportpark Corpus den Hoorn. Een dag later wordt daar ook de Bijzondere Eredivisie gespeeld.
Op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei worden de overige wedstrijden van de jongens onder-18 en vier duels van de vrouwen onder-21 op de Esserberg gespeeld. In dat stadion worden op de 28ste ook de finales afgewerkt.

In 2012 voor het laatst

Het vermaarde Eurovoetbaltoernooi verdween in 2012, omdat de kosten voor de organisatie te hoog werden.