Donar-fans zwaaien ploeg uit voor duel tegen Heroes: ‘Beter kan niet’

Een boodschap van de fans
Een boodschap van de fans © Karel-Jan Buurke/RTV Noord
Tientallen Donar-fans hebben zondagochtend de ploeg van coach Pete Miller een feestelijk vertrek bezorgd op weg naar het eerste duel in de halve finale tegen Heroes uit Den Bosch.
Donar vertrok zondagochtend om 11.30 uur vanuit Hoogkerk richting Den Bosch voor het eerste duel van de best-of-three serie op weg naar de finale om het landskampioenschap basketbal. Doordat er geen fans bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn, hebben de supporters het initiatief genomen om de spelers op deze manier extra te steunen.
Een reportage van de supportersactie:
'Go Donar!'

‘Beter kan niet’

‘Geweldig dit, het team uitzwaaien om ze het laatste steuntje in de rug te geven’, aldus de voorzitter van de Supportersverenigingen Donar, Bas Kammenga. ‘Het gemis is gewoon heel groot. Dan kun je dit even doen, en dat is gewoon leuk. Beter kan niet’, voegt Richard Datema toe.
Gejuich bij de spelersbus
Gejuich bij de spelersbus © Karel-Jan Buurke/RTV Noord

Op de fiets

Andere fans trotseerden de elementen om er bij te kunnen zijn. ‘Op de fiets vanuit Bedum door de regen’, zo leggen Jan en Patricia Posma uit. ‘Het is leuk om de spelers weer een keer te zien, en de reacties. Erg leuk. Nu snel terug naar huis fietsen en juichen voor de tv. En we gaan winnen, absoluut’, zo besluit het stel optimistisch.

Programma

De wedstrijd in Den Bosch begint zondagmiddag om 16.00 uur. Het tweede duel wordt dinsdagavond om 19.30 uur gespeeld in MartiniPlaza en is live te volgen bij RTV Noord. Bij een gelijke stand, spelen beide ploegen donderdagavond het beslissende derde duel.