KLM-toestellen Airport Eelde weer terug naar Schiphol

Een net 'gewisselde' 737 vertrekt van Eelde
Een net 'gewisselde' 737 vertrekt van Eelde © 112 Groningen
Een voor een vertrokken ze vanmorgen naar Schiphol: de KLM-toestellen die op Groningen Airport Eelde geparkeerd stonden. 'Vandaag vier en morgen vier', zegt Airport-manager Andries Poelstra.
'De toestellen die hier geparkeerd stonden, van het type Boeing 737-800, worden vooral binnen Europa gebruikt. Er mag weer binnen Europa gereisd worden, dus de toestellen worden weer in de vloot opgenomen', aldus Poelstra tegen RTV Drenthe.

Vliegen en parkeren, parkeren en vliegen

Sinds eind oktober stonden er op Eelde KLM-toestellen geparkeerd die vanwege de coronacrisis niet nodig waren. 'De toestellen zijn elke drie weken gewisseld tussen Schiphol en Eelde, zodat de vliegtuigen vliegend blijvend voor het onderhoudsschema. Op die manier kan KLM ze elk moment inzetten en is er niet een speciaal onderhoudsprogramma nodig om ze weer in de vloot te kunnen opnemen.'

Vanaf juli weer eigen vluchten

Het vertrek van de KLM-toestellen is goed nieuws voor de reisbranche. 'Als Groningen Airport verwachten wij vanaf juli weer met passagiers vanaf Eelde te kunnen vliegen', aldus Poelstra.