Voetbalvrienden nemen op overweg Glimmen afscheid van 'stille kracht' Herman

Het bloemenmonument bij de overweg in Glimmen
Het bloemenmonument bij de overweg in Glimmen © Joey Lameris/112 Groningen
Bij voetbalclub ZNC in Zuidbroek is de verslagenheid groot na het overlijden van Herman Roffel. De 20-jarige oud-speler kwam zondagavond om het leven bij een ongeluk op de spoorwegovergang aan de Oude Schoolweg in Glimmen.
Bij de overweg ligt een bloemenmonument, met onder meer een voetbalshirt met de namen van ZNC-spelers.

Foto maken van auto op overweg

Voor een mooie foto had het slachtoffer zijn auto geparkeerd op de overweg. Zijn vriendin stapte uit om de foto te maken, maar het stel werd opgeschrikt door een naderende trein. De klap die volgde werd Roffel fataal, zijn vriendin kwam met de schrik vrij.

Laatste eerbetoon op overweg

Maandagvond vond er op de plaats des onheils een wake plaats, als laatste eerbetoon aan de inwoner van Zuidbroek. Het initiatief daarvoor kwam van zijn oud-clubgenoten bij vv ZNC, waar Roffel al op zijn zesde lid werd.
‘Hij is inmiddels gestopt, maar we kennen hem van jongs af aan', vertelt jeugdvoorzitter René Schut. Dat maakte van het afscheid op de overweg een mooi, maar beladen moment. ‘Dat het vanuit de jongens zelf kwam is heel belangrijk. Voor de meesten was het een stukje herinnering ophalen en rouwverwerking. Als bestuur stonden we daar open voor.’
Bij de herdenking waren ook Roffels vrienden uit de autowereld aanwezig.
Herman liet nooit verstek gaan, was altijd aanwezig
René Schut - Voetbalclub ZNC
Ook op de website van de voetbalclub staat het bestuur stil bij het overlijden van hun voormalig clubgenoot, die alle jeugdelftallen doorliep. Hij werd kampioen met E3 en speelde enkele toernooien in Duitsland. De club omschrijft hem als een 'stille kracht' op het veld.
‘Herman stond altijd verdediger, de stille kracht achterin. Herman liet nooit verstek gaan, was altijd aanwezig. Op 19-jarige leeftijd is hij helaas gestopt met voetbal. Wij wensen namens het bestuur, de vereniging en teamgenoten de familie veel sterkte toe.'
Aanstaande vrijdag vindt de uitvaart plaats.