Instellingen

Beginnend bestuurder uit Eemsdelta raakt rijbewijs en auto kwijt

De snelheidsduivel in actie
De snelheidsduivel in actie © Team Verkeer Noord-Nederland/Instagram

Team Verkeer Noord-Nederland van de politie heeft woensdag het rijbewijs én de auto van een automobilist uit de gemeente Eemsdelta ingevorderd.

De man, een beginnend bestuurder, werd geklokt met een snelheid van 209 km/u op een weg waar 60 km/u is toegestaan. Gemiddeld reed de man daar, na correctie, 170 km/u.

'Resultaat: 110 km/u overschrijding, oftewel een overschrijding van maar liefst 183 procent', schrijft Team Verkeer Noord-Nederland op Instagram.

Opgevallen door geluid

De snelheidsduivel was de politie opgevallen in de gemeente Oldambt, door het geluid dat de auto produceerde. Daarom werd besloten de auto te volgen.

Binnen de bebouwde kom reed hij vervolgens al 81 en 49 km/u waar 50 en 30 km/u was toegestaan. Op een weg buiten de bebouwde kom waar 60 km/u mag worden gereden, 'werd uiteindelijk het gas stevig ingetrapt', aldus de politie.

Voertuig in beslag

'In overleg is het voertuig in beslag genomen', aldus de politie. Ook het rijbewijs werd ingevorderd. 'De zaak zal worden voorgelegd aan de verkeersofficier en de bestuurder zal worden aangemeld voor de cursus Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG).