Enquête: wat zijn jouw ervaringen op de huizenmarkt?

Een huis dat te koop staat
Een huis dat te koop staat © FPS/Jos Schuurman
Overbieden, blind bieden, binnen een mum van tijd een wachtlijst en tientallen, soms honderden reacties. De zoektocht naar een koophuis is anno 2021 geen makkie. Wat zijn jouw ervaringen met de huidige huizenmarkt?
'Grootste stijging huizenprijzen in 20 jaar' schreef de NOS eerder deze week op basis van nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Bestaande koopwoningen waren in april 11,5 procent duurder dan een jaar eerder. Dit is de snelste stijging in 20 jaar tijd. Vergeleken met het dieptepunt van de huizencrisis in 2013 zijn huizen nu 63,5 procent duurder.

Overspannen huizenmarkt

Het persoonlijke verhaal van redacteur Geert Jan Darwinkel van vorige maand schetst de huizenmarkt van nu. Uiteindelijk vinden zijn vriendin en hij een huis. 'We overbieden fors, vinden we zelf. Twee uur later krijgen we te horen dat er nog drie bieders zijn, maar dat we niet het hoogste bod hadden. Of we nog willen verhogen? Ja, besluiten we. We doen er nog een flinke scheut bij. Is het huis dat waard? Misschien niet. Maar het is het waard voor ons, denken we. En gelukkig ook voor de verkopers. Bod geaccepteerd, horen we een half uur later. Woohoo!'
Wat zijn jouw ervaringen met de huizenmarkt? Laat het ons weten via onderstaande enquête. Gebruik de link ook als je het formulier niet ziet.