Deel ic-afdeling Martini Ziekenhuis ontruimd na chloorgeur (update)

De brandweer bij het Martiniziekenhuis
De brandweer bij het Martiniziekenhuis © ProNews
Een deel van een ic-afdeling van het Martini Ziekenhuis is maandagmiddag ontruimd geweest vanwege een vreemde lucht. Het gaat om vijf niet-coronapatiënten op een gecombineerde ic voor zowel corona- als reguliere patiënten. Later bleek dat een vat met chloortabletten de lucht veroorzaakte.
Even voor 17:00 uur maakte het ziekenhuis bekend dat de situatie op de ic onder controle is en de vijf patiënten terug zijn op de ic-afdeling. De brandweer heeft na zorgvuldige metingen vastgesteld het er weer veilig is. Zorgverleners informeren de patiënten en hun naasten persoonlijk over de situatie en verlenen waar nodig nazorg. Bezoek op de ic is vanaf eind van de middag ook weer welkom.

Operaties dinsdag gaan door

De operaties voor dinsdag gaan zoals gepland door. In opdracht van de Raad van Bestuur vindt nader onderzoek plaats naar de oorzaak.
Het verplaatsen van de patiënten verliep volgens een woordvoerder van het Martini Ziekenhuis zonder problemen. De coronapatiënten konden in het dubbel geïsoleerde deel van de ic blijven liggen.

Chloortabletten

Uit onderzoek is gebleken dat een vat met chloortabletten de oorzaak was van de lucht. De brandweer heeft de tabletten naar buiten gebracht en de afdeling geventileerd.
De mobiele commandopost buiten bij het Martiniziekenhuis
De mobiele commandopost buiten bij het Martiniziekenhuis © Marco Grimmon/RTV Noord
Dit bericht is aangevuld met het nieuws dat de patiënten terug zijn op de ic en dat de situatie onder controle is