FC Groningen laat winst glippen in blessuretijd

BREDA - FC Groningen heeft donderdagavond in Breda met 1-1 gelijkgespeeld tegen NAC. Danny Holla zette de FC vlak na rust op voorsprong, na een blunder van NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar. Lange tijd leek de winst gegarandeerd, maar in de blessuretijd zorgde Fouad Idabdelhay voor de gelijkmaker. Beide ploegen strijden om een ticket voor de Europa League.
NAC ging furieus van start, maar na twintig minuten spelen begon FC Groningen ook kansen te creëren. Bijzonder sterk was het optreden van FC-keeper Luciano. Hij zorgde voor enkele spectaculaire reddingen. De Groningers leken af en toe wel erg afhankelijk van het uitkomen van de doelman.
Vlak na de pauze opende Holla de score. Hij kopte raak na een fout van NAC-doelman Ten Rouwelaar. Hierna bleef de FC de sterkste ploeg en leek de winst gegarandeerd. In de reservetijd maakte Idabdelhay toch nog de gelijkmaker.
Overigens werden in de slotfase ook enkele gele kaarten uitgedeeld en eentje daarvan heeft gevolgen voor FC Groningen: Koen van de Laak is geschorst voor de volgende wedstrijd.
FC Groningen moet zondag thuis winnen om Europees voetbal te mogen spelen.

Feiten:

De opstelling van FC Groningen: Luciano, Sepp de Roover, Ondrej Svejdik, Andreas Granqvist, Fredrik Stenman, Koen van de Laak (Meerdink/86), Danny Holla, Goran Lovre, Evgeniy Levchenko, Gonzalo Garcia (Tim Matavz/46) en Marcus Berg.
De opstelling van NAC: Jelle ten Rouwelaar, Tyrone Loran, Rob Penders, Patrick Zwaanswijk, Patrick Mtiliga, Donny Gorter (Martijn Reuser/86), Tim Gilissen (Fouad Idabdelhay/78), Kees Kwakman, Joonas Kolkka (Ellery Cairo/78), Anthony Lurling en Nourdin Boukhari.
Scheidsrechter: Jan Wegereef.
Toeschouwers: 15.550.
Geel: Garcia, Zwaanswijk, Levchenko, Van de Laak, Granqvist, Penders, Idabdelhay, Lurling.