Instellingen

Snelheidsduivel ontvlucht politie in Lelystad en eindigt op schuur in Marum

De politie zette met meerdere wagens de achtervolging in
De politie zette met meerdere wagens de achtervolging in © Flickr/Ramon Vasconcellos (Creative Commons)

De politie heeft zaterdagavond na een lange achtervolging een man gearresteerd in Marum. De man ging er bij een controle op de A6 bij Lelystad plotseling vandoor.

Dat meldt de politie Midden-Nederland op Instagram.

Assistentie

De politie besloot de man langs de kant van de weg te zetten nadat hij met z'n auto meerdere malen de maximale snelheid had overtreden. De bestuurder reed vervolgens weg en wat volgde was een achtervolging op hoge snelheid dwars door de Noordoostpolder, waar de politie van Urk assistentie verleende. Het corps Noord-Nederland sloot zich even later ook aan bij de achtervolgers.

In Friesland stond de politie klaar om de bestuurder op te vangen met een zogenaamd interventievoertuig, maar dat mocht niet baten. De bestuurder vervolgde op hoge snelheid z'n weg. Later verklaarde de verdachte het voertuig van de politie niet te hebben gezien.

Rondjes rennen in Marum

Uiteindelijk stopte de achtervolging in Marum, waar de verdachte een paar rondjes door een woonwijk reed. Vervolgens parkeerde hij z'n auto en zette het op een rennen. Met behulp van de politie van De Fryske Marren en een getuige kon de verdachte even later van het dak van een schuur gehaald worden.

Gemiddeld 189 km/u

Volgens de politie reed de man gemiddeld 189 km/u over een afstand van bijna 95 kilometer. De verdachte bleek voor de derde keer te rijden zonder rijbewijs en zijn schorsende voorwaarden te overtreden.