Bellingwedde weigert Radio Westerwolde live-uitzending

WEDDE - Radio Westerwolde mocht donderdagavond de raadsvergadering van Bellingwedde niet live uitzenden. De gemeenteraad van Bellingwedde vergaderde over de omstreden samenwerking met Veendam, Pekela en Menterwolde.
De lokale omroep wilde er een live-uitzending aan wijden. Vlak voor de vergadering begon, gaf de gemeente aan niet op de hoogte te zijn van de uitzending. Daarom mocht die niet doorgaan.

Radio Westerwolde verbaasd

Bestuurslid Jan de Vries van Radio Westerwolde verbaast zich over de gang van zaken, want er waren al eerder geslaagde proefuitzendingen geweest. Bovendien zou de omroep ruim voor aanvang van de vergadering hebben aangegeven te willen uitzenden. Burgemeester Triemstra bestrijdt dat en zegt dat het verzoek op de valreep binnenkwam, te laat in ieder geval om de uitzending nog toe te staan.

'Gemeente dwarsboomde opzettelijk uitzending'

Maar volgens fractievoorzitter Sonja Schreuder heeft de gemeente welbewust de uitzending gedwarsboomd. Er zou, zo zegt zij, nooit bezwaar zijn gemaakt tegen de uitzendingen, zolang die de gemeente maar geen geld zouden kosten. En omdat zij zich garant had gesteld voor die kosten, dacht zij daarmee de uitzending mogelijk te hebben gemaakt. Dat er toch 'nee' werd verkocht, heeft alleen maar te maken met het gevoelige onderwerp, denkt Schreuder.
Bellingwedde houdt het nog altijd op een misverstand en zegt dat de gemeente juist graag wil dat haar inwoners via de radio op de hoogte blijven van wat er in de raad gebeurt.