VVD-raadslid Midden-Groningen stapt uit fractie

Patricia Nieland
Patricia Nieland © Eigen foto
Raadslid Patricia Nieland van Midden-Groningen stapt uit de VVD, maar blijft wel actief als raadslid in de gemeente. Volgens een verklaring van de partij is er een 'verschil van inzicht' ontstaan.
Verder willen beiden niks kwijt over dat 'verschil van inzicht'. 'We hebben besloten om het daarbij te laten', laat Nieland weten.
In 2017 werd het raadslid met voorkeurstemmen gekozen. Ze blijft daarom in de raad zitten. 'Ik blijf de kiezer trouw', stelt ze.

Sinds 2014 raadslid in omgeving Midden-Groningen

Patricia Nieland zat sinds 2014 voor de VVD in de raad van Hoogezand-Sappemeer. Later ging die gemeente op in Midden-Groningen waar ze sinds het begin raadslid is.
Recent probeerde ze namens die partij permanente bewoning op bungalowpark De Leine toe te staan en noemde dat een 'win-win-winsituatie'. Dat initiatiefwetsvoorstel haalde het overigens niet.

Eigen partij of aansluiten bij bestaande partijen?

In een verklaring laat Nieland weten dat ze vooral vooruit kijkt en veel zin heeft om 'de inwoners en ondernemers in Midden-Groningen objectief te blijven vertegenwoordigen'.
Volgens haar hebben hartverwarmende berichtjes haar gesteund. 'Die geven mij extra het vertrouwen dat ik het juiste besluit heb genomen', laat Nieland weten.
Of ze een eigen fractie gaat oprichten of zich aansluit bij een bestaande partij is nog onduidelijk. 'Ik ga zorgvuldig kijken naar mijn mogelijkheden', zegt ze.