Groningen Airport Eelde krijgt vier nieuwe zonbestemmingen

Een medewerker begeleidt een landend vliegtuig
Een medewerker begeleidt een landend vliegtuig © Groningen Airport Eelde
De Duitse luchtvaartmaatschappij Green Airlines gaat vanaf 1 juli vanaf Groningen Airport Eelde vluchten aanbieden richting Corfu, Mallorca, Ibiza en Faro.
Vanaf die datum wordt een toestel van German Airways op het vliegveld gestationeerd, dat door Green Airlines wordt gehuurd. Het gaat om de Embraer E195, met daarin plek voor 100 passagiers. Green Airlines heeft zelf geen toestellen en opereert voornamelijk als verkoper van vluchten.
Richting Corfu, Mallorca en Ibiza zal twee keer per week worden gevlogen. Naar het Zuid-Portugese Faro gaat één keer per week een vlucht.

Zakenvluchten voor scheepsbouwer

De Duitse luchtvaartmaatschappij heeft ook het plan om vanaf 1 september vijf keer per week richting Turku te vliegen, een plaats in een zuidwesten van Finland. Scheepsbouwer Meyer Turku Oy, dat eigendom is van de Meyer Werft in Papenburg, heeft Green Airlines gevraagd de zakelijke pendelvluchten uit te voeren.
De passagiers zullen voornamelijk zakenmensen zijn, maar ook reguliere reizigers hebben straks de mogelijkheid om mee te gaan met de vluchten.

Reactie Airport Eelde

‘We zijn blij dat ze voor ons gekozen hebben om hun bestemmingsaanbod uit te breiden en dat wij noordelijke reizigers deze bestemmingen aan kunnen bieden', vult de woordvoerder aan.