Verspreider complottheorie opgepakt bij inval Siddeburen (update)

De woonboerderij waar de politie binnenviel
De woonboerderij waar de politie binnenviel © Martin Nuver
Bij een woninginval in een boerderij aan de Oostwoldjerweg in Siddeburen is woensdagavond een 53-jarige man aangehouden zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hem wordt opruiing en bedreiging ten laste gelegd.
De man is volgens het Openbaar Ministerie één van de bedenkers van het zogeheten Red Pill Journal. Het zou gaan om Wouter R., schrijft het Eindhovens Dagblad.

Jaap van Dissel bedreigd

De man zou via het netwerk jarenlang verhalen hebben verspreid over een pedofielennetwerk, waarin volgens hem hooggeplaatste Nederlanders zouden zitten. RIVM-topman Jaap van Dissel ontving als gevolg van de complottheorieën meerdere bedreigingen, waarvan hij ook aangifte deed.
De afdeling Dienst Speciale Interventies van de politie viel de woonboerderij rond 22.00 uur binnen. De verdachte zit in voorarrest en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Zaak 'in onderzoek'

De politie zou meerdere bezittingen, waaronder een auto, in beslag hebben genomen. Een politiewoordvoerder kan niets zeggen over de reden van de inval, omdat het onderzoek 'volop loopt'.
In de boerderij zijn meerdere woonunits gevestigd. De inval gebeurde bij een van de units.
Dit artikel is bijgewerkt nadat het OM meer informatie had vrijgegeven over de verdachte.