Bruggen Noord-Willemskanaal kampen met storing: 'Duurt het hele weekend'

Een brug over het Noord-Willemskanaal
Een brug over het Noord-Willemskanaal © Nico Swart/RTV Noord
Schepen die over het Noord-Willemskanaal bij de stad Groningen varen lopen vrijdag de kans op sommige plekken lang te moeten wachten voordat ze verder kunnen. Dat heeft alles te maken met een storing.
Brugwachters kunnen door een storing met het op afstand bedienen van bruggen geen live-beelden zien, meldt de gemeente Groningen op Twitter. Brugwachters moeten de bruggen daarom handmatig bedienen.

Nog geen opstoppingen

Een gemeentewoordvoerder verwachtte dat er een file aan boten zou ontstaan, maar enkele uren later is het op het Noord-Willemskanaal nog erg rustig. De storing lijkt alleen te gelden voor de Van Ketwich Verschuurbrug tot aan het stadscentrum.
De gemeente is in gesprek met de softwareleverancier over een oplossing. De verwachting is dat de storing het hele weekend aanhoudt.. 'Het is een kwestie van geduld hebben nu.'
De Van Ketwich Verschuurbrug is vrijdag getroffen door de softwarestoring
De Van Ketwich Verschuurbrug is vrijdag getroffen door de softwarestoring © Nico Swart/RTV Noord

Volgende probleem met bruggen

De softwarestoring is de volgende in een reeks problemen met bruggen in en om de stad Groningen. Vorige maand werd de Gerrit Krolbrug bij de Korreweg aangevaren door een binnenvaartschip. Daardoor ligt het brugdek er nog altijd uit. Afgelopen maandag ramde een schip de Tafelbrug bij Aduard. Door de raakte raakte de stuurhut vernield en belandde een auto van het dek in het water. Het scheepvaartverkeer kon dezelfde avond nog verder varen.