Brand Uithuizermeeden is onder controle; brandweerauto betrokken bij ongeluk (update)

De brandweer bestrijdt de brand met behulp van een hoogwerker
De brandweer bestrijdt de brand met behulp van een hoogwerker © ProNews
De brand in een schuur aan de Dwarsweg in Uithuizermeeden is onder controle. De brandweer is nog wel bezig om platen van het dak te halen, zodat ze kan controleren of de brand echt uit is.
De brand ontstond zaterdagmorgen tegen kwart voor elf door blikseminslag. De brandweer probeerde de afgelopen uren te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning bij de schuur. Dat lijkt te zijn gelukt.
De schuur heeft een dak waar riet onder zit. De brand zat onder de dakbedekking en omdat de brandweer daar slecht bij kon, werden meer eenheden opgeroepen om te helpen.

Brandweerauto betrokken bij ongeluk op weg naar de brand

Eén van die brandweerwagens raakte onderweg naar de brand betrokken bij een ongeluk. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn er geen gewonden gevallen.
Bij de aanrijding is niemand gewond geraakt
Bij de aanrijding is niemand gewond geraakt © Henk Henstra/112groningen
Met behulp van een hoogwerker probeerde de brandweer bij de brandhaard te komen. Ze moest alle zeilen bijzetten om de brand onder controle te krijgen. Door een gat in het dak spoot de brandweer water naar binnen.
Update: Dit bericht is meerdere keren aangepast. De laatste update is van 15.00 uur en betreft de mededeling van de brand onder controle is.