Stille tocht voor doodgestoken tiener Hoogkerk

Omstanders kijken naar de bloemen die zijn neergelegd
Omstanders kijken naar de bloemen die zijn neergelegd © 112 Groningen
Woensdagavond komt er in Hoogkerk een stille tocht voor de 14-jarige jongen die er zondag werd doodgestoken bij een supermarkt.
De stille tocht begint om 19.00 bij de supermarkt aan de Zuiderweg. 'Zijn ouders weten ervan en vinden het een mooi gebaar', zegt initiatiefnemer Jaroslava Smydova. De tocht gaat via de supermarkt naar het huis van de familie van het slachtoffer.

Met een vriendje

De jongen, die vlakbij de supermarkt woont en er met een vriendje was, overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Hij werd even voor 15.00 uur bij de ingang van de winkel neergestoken.

Geen bekende van de verdachte

In de omgeving van de supermarkt is een verdachte aangehouden op een fiets. Het gaat om een 23-jarige Stadjer, die geen bekende van het slachtoffer was.
'Echt een lieve jongen'
De politie zoekt ondertussen naar getuigen van de steekpartij, en roept op om eventuele beelden die zijn gemaakt niet op sociale media te zetten, maar als tipmateriaal naar de politie te sturen.
Bij de winkel waar het gebeurd is, zijn verschillende mensen bloemen komen leggen. 'Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is. Dit heeft enorme impact in het dorp', zegt een bloemenlegger. Ze kent het slachtoffer niet.