Noordelijke theatermakers staan te popelen: 'Het bloed gaat weer stromen'

In een boerenschuur in Oosterwijtwerd worden de voorbereidingen getroffen voor theatervoorstellingen en muziekoptredens deze zomer, mét publiek.
In de schuur naast eetcafé De Boerderij treden deze zomer tal van Groninger artiesten op. Voor sommige theatermakers en muzikanten wordt het een weerzien na lange tijd met het publiek.

'Heerlijk'

Op dit moment wordt er druk gerepeteerd voor het stuk 'Durf te dromen'. Frank den Hollander, Jan Veldman, Alina Kiers en Carmen Schilstra kunnen niet wachten op volgende maand, zo blijkt tijdens de repetitie. ‘Het bloed gaat weer stromen’, aldus organisator Alina Kiers. ‘Heerlijk, geweldig!’, vat Jan Veldman zijn gevoel nog kernachtiger samen.
15 juli is het zover, dan begint in Oosterwijtwerd een nieuwe serie optredens van voornamelijk noordelijke muzikanten. Tot en met 31 augustus geeft een keur aan artiesten acte de présence in de tot theater omgedoopte boerenschuur.

Rot, Lubach en Hannemann

Onder anderen Marlene Bakker, Hans Hannemann, Hadders en Sandman, Tangarine, The Vices, Wia Buze, de Troebadoers, Jan Rot en Arjen Lubach zullen het podium betreden.