Peter Rehwinkel nieuwe burgemeester stad Groningen

GRONINGEN - De nieuwe burgemeester van de stad Groningen is Peter Rehwinkel. De gemeenteraad heeft de 44-jarige PvdA'er maandagavond unaniem voorgedragen als opvolger van Jacques Wallage.
Bekijk de bekendmaking via livestream:
Rehwinkel, van PvdA-huize, is geboren en getogen in Groningen en is sinds 2004 burgemeester van Naarden. Daarvoor was hij Tweede Kamerlid. Over de opvolger van Wallage werd voorafgaand aan de bekendmaking druk gespeculeerd. Ook de naam van Rehwinkel viel meer dan eens.

'Een gevoel van thuiskomen'

In een reactie zegt Rehwinkel dat hij als geboren Groninger wel even moest nadenken, maar dat de functie wel snel zijn interesse had. Hij omschrijft zijn benoeming als een 'gevoel van thuiskomen'. Hij zegt het bovendien een eer te vinden in de voetsporen van Wallage te treden. Die vertrekt op 1 juli. Hij is 10 jaar burgemeester van Groningen geweest.

'Een ervaren burgemeester'

Op de voordracht van Rehwinkel is zeer positief gereageerd. Zo betitelde CDA-fractievoorzitter Jan Seton de nieuwe eerste burger als een 'ervaren burgemeester die hier in de stad nog verder kan groeien'.
Het is nog niet bekend wanneer Peter Rehwinkel officieel benoemd wordt.