Nieuwolmer schildert huis oranje, maar niet vanwege het EK

'Niet gek, maar prettig gestoord', zo omschrijft Arnold van der Marel uit Nieuwolda zichzelf. Vrienden verklaarden hem knettergek, maar in tweeëneenhalve dag schilderde hij het woonhuis van zijn boerderij oranje met roller en blokkwast.
En dat heeft niets met Europees Kampioenschap voetballen te maken, maar alles met Formule 1-coureur Max Verstappen. 'Het F1-seizoen is nog nooit zo spannend geweest en Verstappen staat er goed voor. Hopelijk kunnen we hem in Oost-Groningen een beetje helpen en stimuleren om de wereldtitel te pakken', aldus Van der Marel.
Arnold van der Marel bij zijn huis
Arnold van der Marel bij zijn huis © Joyce Kranenborg\RTV Noord
Het plan om het huis oranje te schilderen ontstond aan de keukentafel. En niet onder genot van een potje bier. 'Nee, tijdens de koffie met Groninger koek', vertelt de F1-fan.

Ook zwarte blokken

De oranjekleur voert de boventoon, maar er zijn ook zwarte blokken te zien. 'Dat is de finishlijn en hopelijk komt Max met de wereldtitel over de finish', lacht Arnold van der Marel. Het huisnummer 33 - geheel toevallig óók het startnummer van Max - is extra groot aangebracht. 'Dan kan de pakketbezorger ook zien waar die moet zijn.'

Reprimande

Bang voor een reprimande van de schoonheidscommissie is hij niet 'Ach, het is een voorstrijk laag en het is voor het goede doel: Max naar de wereldtitel duwen.'