Laat Ons Weer Eens Juichen grootste FC-hit aller tijden

De hoes van Laat Ons Weer Eens Juichen
De hoes van Laat Ons Weer Eens Juichen © De Specials
Laat Ons Weer Eens Juichen van De Specials is door de fans van FC Groningen verkozen tot grootste FC-hit aller tijden. Het clublied bleef daarmee Pé & Rinus met drie verschillende nummers voor.
Laat Ons Weer Eens Juichen/FC Groningen Olé werd op het stemformulier van RTV Noord 1407 keer aangevinkt. Daarmee kwam het nummer van de Specials dik 72 procent keer in de favoriete top 5 van de fans voor.

Clublied

Het lied, geschreven door Bert Tinge van De Specials, is overigens al bijna net zo oud als de FC zelf. Tinge schreef het lied in 1974. Het werd destijds gepresenteerd bij de 250ste wedstrijd van Hugo Hovenkamp. Inmiddels geldt het nummer als het (officieuze) clublied van de FC. Een jaar of tien geleden is er wel een modernere versie geschreven, maar daar is nooit wat mee gedaan.
Luister hier naar Laat ons weer eens juichen/FC Groningen olé:

Ruim voor Z-Side van Pé & Rinus

Laat Ons Weer Eens Juichen eindigde in de FC-hitverkiezing ruim voor Z-Side van Rooie Rinus & Pé Daalemmer. Dat lied werd aangevinkt op 1098 stemformulieren.
Peter de Haan en Frank den Hollander bleven zichzelf daarmee net voor: hun bekerfinaleversie van Carnaval in het Noorden werd met 736 stemmen derde, gevolgd door hun versie van Grunnens Laid (728 stemmen). Van Halens Jump, tegenwoordig het opkomstnummer van de FC, pakte plek nummer 5 met 565 stemmen.

44 geselecteerde liedjes

Luisteraars en volgers van RTV Noord konden de afgelopen dagen stemmen op hun favoriete FC Hit. Op de longlist prijkten maar liefst 44 nummers. Iedereen mocht vijf stemmen uitbrengen.
Bekijk hier de compilatie van FC Groningen-hits: