Welkom op de nieuwe app en site van RTV Noord - dit is er nieuw!

De nieuwe app en site van RTV Noord
De nieuwe app en site van RTV Noord © RTV Noord
De app en website van RTV Noord zijn vernieuwd! In dit artikel lees je wat er voor je verandert.
RTV Noord is de eerste van de regionale omroepen die de overstap naar een nieuwe app en website maakt. De platformen zijn in samenwerking met de andere omroepen gemaakt, en na Noord volgen ook andere omroepen, zoals RTV Drenthe en Omrop Fryslân. Zowel de Android-app, iPhone-app, app voor tablets als de website zijn geheel in het nieuw gestoken.

Zie je geen nieuwe app?

Lees je dit artikel nog in de oude app? Download de update voor de app dan handmatig:
  • Op Android (bv Samsung, Huawei, Nokia, Motorola): ga naar de Play Store, zoek op RTV Noord en tik op updaten
  • Op iPhone/ iPad: ga naar de App Store, zoek op RTV Noord en tik op updaten
Zie je alsnog de nieuwe app niet nadat je op updaten klikt? Dan kan je de huidige app verwijderen en de app opnieuw installeren. Let op dat je de normale RTV Noord-app downloadt, en niet de RTV Noord Luci app!

Wat is er nieuw?

Met de nieuwe app hebben we meer mogelijkheden om het belangrijkste nieuws te laten zien. Op de voorpagina zie je altijd het belangrijkste nieuws uit Groningen, geselecteerd door de redactie. Bovenin ben je meteen bij met de hoofdverhalen van het moment, en naarmate je naar onderen beweegt, lichten we bijzondere, mooie of nuttige verhalen en nieuwsonderwerpen uit die je misschien gemist hebt.
Ben je een fanatieke nieuwsjager en lees je graag het allerlaatste nieuws? Op de nieuwe pagina Net Binnen zie je het overzichtelijk op een rij.
Verder kan je in de app voortaan zoeken op nieuws, en kan je de lettergrootte meteen aanpassen in een artikel. Direct het weer van Harma zien, de files of een tip naar de redactie sturen kan allemaal met de icoontjes boven in beeld.

Radio, tv en uitzending gemist op één plek

Met de knop TV en Radio vind je alles op één plek. Je kijkt er meteen live naar de uitzending en ziet wat de volgende programma's zijn.
En Uitzending Gemist dan? Tik op Noord Vandaag, Klouk, het weer of Expeditie Grunnen en je ziet niet alleen de laatste aflevering, maar ook de uitzending gemist van dat programma tot anderhalve maand terug.

Help mee de app en site te verbeteren!

Wat vind je van de nieuwe app en website? Werkt het goed op je telefoon, tablet of computer? Wat kan er beter, wat mis je?
Laat het ons weten. Mail je feedback naar laathetonsweten@rtvnoord.nl. We proberen op alle mails te antwoorden, maar ook als dat niet lukt, nemen we alle reacties en suggesties mee. Zo maken we de app en site samen beter.