50 rondjes om de Euroborg en in FC-outfit naar school: (FC) Groningen viert feest

De leerlingen van Samenwerkingsschool Meeroevers in FC-outfit
De leerlingen van Samenwerkingsschool Meeroevers in FC-outfit © RTV Noord
FC Groningen bestaat woensdag vijftig jaar en dat wordt niet alleen door de club zelf gevierd.
Lange afstandsloper en FC-fan Nico Swart loopt woensdag vijftig rondjes om de Euroborg. Dat doet hij uiteraard in een shirt van de FC.
Bekijk hier hoe Swart het er vanaf brengt:
50 rondjes om de Euroborg

Voor het goede doel

Swart loopt niet alleen om de FC te feliciteren, maar hij zamelt ook geld in voor een goed doel: de Stichting Wensambulance Noord-Nederland.
‘In november was er een woningbrand in Wedde, waarbij een meisje om het leven is gekomen. Haar vader heeft nog geprobeerd haar te redden en is daardoor zelf in het ziekenhuis beland. Pas een half jaar later kon hij met de wensambulance voor het eerst naar het graf van zijn dochter. Dat is hartverscheurend, maar het is ook zo mooi dat er zo’n organisatie is.’
Swart heeft er inmiddels elf rondjes op zitten. ‘Een rondje is 750 meter, dus in totaal loop ik vandaag ruim 37 kilometer’, vertelt hij.
Nico Swart in FC-shirt
Nico Swart in FC-shirt © Ronald Niemeyer/RTV Noord

In FC-tenue naar school

Ook de Samenwerkingsschool Meeroevers in Meerstad viert woensdag de vijftigste verjaardag van de FC. Alle leerlingen mogen in een FC-outfit naar school komen. Op het schoolplein zingen de kinderen uit volle borst: ‘Laat ons weer eens juichen!’
Op de vraag wat de kinderen met FC Groningen hebben, antwoordt een jongetje: ‘Heel veel. Het is de beste club van de wereld’.
In FC-outfit naar school