Zwembaden in Groningen weren recreanten door personeelstekort

Een afgesloten duikplank in het Helperzwembad
Een afgesloten duikplank in het Helperzwembad © Egbert Minnema/RTV Noord
Het is de komende weken niet voor iedereen mogelijk om verkoeling te zoeken in zwembad De Parrel, het Helperzwembad en het bad van Kardinge. Recreatieve zwemmers zijn er niet welkom door een tekort aan personeel.
De Stadspartij in de gemeenteraad van Groningen vroeg aandacht voor de gedeeltelijke sluiting van de eerder genoemde zwembaden. De partij hoopte van de wethouder te horen dat de zwembaden toch weer open kunnen voor recreanten, helemaal nu er sprake is van zomerse tempraturen.

Veiligheid niet gegarandeerd

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) liet echter weten dat een vroegtijdige openstelling voor recreanten er voorlopig nog niet inzit. De zwembaden hebben te weinig personeel en daardoor kan de veiligheid van de zwemmers niet gegarandeerd worden.
Het lukt niet van de één op de andere dag
Inge Jongman - wethouder
'Wij hechten veel waarde aan de veiligheid en we kunnen niet iedereen daar neerzetten', laat de wethouder weten. 'We moeten goed en gekwalificeerd personeel vinden en daar zijn we druk mee bezig, maar dat lukt niet van de één op de andere dag.'

Andere baan

Het tekort is ontstaan omdat een deel van het personeel een andere baan heeft gevonden. De zwembaden waren door corona gesloten en daardoor zijn mensen op zoek gegaan naar een andere baan.
Daarnaast is er volgens Jongman ook sprake van 'verloop' onder het vaste personeel. 'In zijn algemeenheid geldt dat er sprake is van krapte onder personeel voor het zwembad', zegt Jongman die ervan uitgaat dat de zwembaden de komende weken gesloten zullen blijven voor recreanten.