Strijd om Groninger Ondernemingsprijs 2021 begonnen

Techniekbedrijf Witec won de Groninger Ondernemersprijs 2019
Techniekbedrijf Witec won de Groninger Ondernemersprijs 2019 © Eigen foto
De tien bedrijven die strijden om de Groninger Ondernemingsprijs 2021 zijn bekend.
De komende maanden worden de bedrijven door deskundigen beoordeeld om tot drie finalisten te komen. De finale is op donderdagavond 18 november in MartiniPlaza.
Uit tientallen aanmeldingen heeft de jury namens de Stichting Groninger Ondernemingsprijs de volgende tien bedrijven genomineerd
- VOF De Vesting (De Basiliek) in Appingedam, een cateraar en restaurant.
- De Verbinding BV in Groningen, een constructiebedrijf in hout en aluminium. Met de bijzonderheid dat bijna alle medewerkers doof zijn.
- Detasafe BV in Appingedam, gespecialiseerd in het leveren van personeel op het gebied van veiligheidsaspecten in bedrijven en organisaties.
- iWink in Groningen, houdt zich bezig met het opzetten van digitale communicatie.
- LCW in Groningen, transport, distributie en opslag van diverse soorten goederen over de weg.
- Lift-Tex Industrie BV in Tolbert ontwikkelt en maakt hijsgereedschappen voor pasklare oplossingen in de offshore en gas industrie.
- Maripaan Groep BV in Groningen is een francise organisatie van vijftien Jumbo supermarkten in Groningen, Haren, Leek, Bedum, Drachten en Surhuisterveen.
- Next Generation Shipyards in Lauwersoog bouwt en herstelt werkschepen tot een lengte van dertig meter middels duurzame toepassingen en technieken.
- Oosterpoort Opleidingen BV in Groningen is opleider in Groningen en Drenthe voor alle rijbewijzen, chauffeursopleidingen, nascholing en veiligheid.
- Simian BV in Westerbroek is een onlinedrukkerij met meer dan 500.000 klanten in Nederland en België.
De genomineerde ondernemingen worden deze zomer geïnterviewd door vakspecialisten van De Haan Advocaten & Notarissen, BDO Accountants & Adviseurs en Rabobank Stad en Midden Groningen. Mede op basis van hun bevindingen stelt de jury een voorlopige ranking op.

Pitches

Die kan nog veranderen door de pitchpresentaties die de bedrijven mogen verzorgen tijdens de Nominatie/Pitchbijeenkomst, op donderdag 30 september bij Noorderpoort Delfzijl. Daar kiest de jury uiteindelijk de drie finalisten.
De jury bestaat uit: juryvoorzitter IJzebrand Rijzebol (gedeputeerde Economische Zaken), Dina Boonstra (NOM), Ruth Pruim (Commerciële Club Groningen), Paul Schreuders (XPAR Vision), Maurice de Wilde (Koopman Logistics, winnaar 2018) en Eric Vos (Witec, winnaar 2019).

Stimuleren economie

Het doel van de Stichting Groninger Ondernemingsprijs is het stimuleren van de Groninger economie, door het zichtbaar maken van excellente en inspirerende bedrijven en het bieden van een relevant netwerk. Vanwege de coronacrisis is de prijs in 2020 niet uitgereikt.