FC Groningen haalt verdediger Sverko

Marin Sverko
Marin Sverko © Andy Zuidema
Marin Sverko (23) speelt de komende drie seizoenen voor FC Groningen.
Ook staat er in het contract een optie voor een vierde seizoen. De club neemt Sverko over van 1. FC Saarbrücken.

Jeugdinternational

De linksbenige verdediger is Kroatisch jeugdinternational, maar heeft ook een Duits paspoort. Sverko begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Karlsruher SC, waar hij op zijn achttiende zijn debuut maakte. Vlak daarna verkaste hij naar Bundesliga-club Mainz 05. Daar speelde hij in het tweede elftal en werd hij meerdere keren verhuurd.
Vorig jaar maakte hij de overstap naar 1. FC Saarbrücken, een club die uitkomt in de 3. Bundesliga. Daar speelde hij als centrale verdediger en scoorde in 24 wedstrijden één keer. Ook was de jeugdinternational van Kroatië onlangs actief op het EK voor spelers onder 21 jaar, waar hij driemaal in actie kwam.

Concurrentie

Volgens FC Groningen had de club 'stevige concurrentie' in de strijd om Sverko binnen te halen. 'Marin heeft zich het afgelopen seizoen sterk ontwikkeld en wij hebben hem al die tijd al in het vizier gehad. We hebben hem intensief gevolgd en veel geïnvesteerd om hem voor FC Groningen te laten kiezen', stelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus.
'We zijn ontzettend blij dat hij voor onze club en onze visie heeft gekozen, want het is niet eenvoudig een linksbenige centrale verdediger te vinden binnen de mogelijkheden van FC Groningen.'