Jeugdspelers: 'Ineens stond Arjen Robben in de opstelling'

Arjen Robben speelde een half uur mee met FC Groninger onder 18
Arjen Robben speelde een half uur mee met FC Groninger onder 18 © Erwin2209/ Twitter
Arjen Robben speelde zaterdag een half uur mee met FC Groningen onder 18 tegen FC Utrecht. 'Ineens stond hij in de opstelling', zegt centrale verdediger Thijmen Blokzijl.
Er waren vooraf geen mededelingen gedaan over het meespelen van de routinier die vorig jaar terugkeerde bij de club waar hij op jonge leeftijd al furore maakte. Op verzoek van Robben werd er geen ruchtbaarheid gegeven aan zijn aanwezigheid.
'Het was natuurlijk supermooi dat je op het veld staat met zo'n wereldster', zegt Blokzijl. 'Toen we na de warming-up van het veld liepen, hoorde ik dat de spelers van Utrecht het ook wel mooi vonden. Toen Arjen gewisseld werd is hij naar binnen gegaan. Ik heb hem na de wedstrijd niet meer gezien'.
De Bedumer stond aan de aftrap en speelde op de 'nummer tien' positie, maar kwam niet in scoringspositie. Blokzijl maakte het enige doelpunt van FC Groningen vanaf de strafschopstip. Utrecht won met 4-1.

Komen kijken

Aanvoerder Jorg Schreuders had bij de training van vrijdag al een vermoeden dat Robben dacht aan een optreden bij het team van trainer Paul Matthijs. 'Arjen zei vrijdag 'Tot morgen'. Ik dacht eerst dat-ie misschien zou komen kijken, maar toen hij zaterdag meedeed met de warming-up was het wel duidelijk. Wij als spelers hadden ook al een keer voor de grap gezegd dat het misschien wel een keer tijd werd dat hij zou gaan spelen', blikt Schreuders terug.
Ik vroeg me af of ik wel de aanvoerder zou zijn
Jorg Schreuders, aanvoerder FC Groningen Onder 18

Aanvoerdersband

De captain vond vooral de aanloop naar de wedstrijd tegen FC Utrecht spannend. 'Arjen deed z'n eigen voorbereiding. Hij bemoeide zich nergens mee. Maar Thijmen en ik vroegen ons wel af waar we Robben moesten neerzetten bij spelhervattingen want elke speler heeft dan natuurlijk wel een rol. Ook twijfelde ik of ik wel de aanvoerder zou zijn, maar de trainer gaf de band aan mij. Maar ik had graag een stap opzij gedaan voor Robben hoor!'

Naar binnen

Volgens Schreuders maakte Robben een fitte indruk in de dertig minuten die hij speelde. 'Hoe hij daar zelf over dacht weet ik niet. Nadat hij gewisseld was, ging hij redelijk snel naar binnen om uit te fietsen. Na de wedstrijd heb ik hem niet meer gesproken.'

Volgend jaar ook bij de FC?

Dat Robben in actie kwam, zal er voornamelijk mee te maken hebben dat hij zijn conditie op peil wil houden. Na zijn laatste wedstrijd gaf hij al aan dat het seizoen nog wel wat langer had mogen duren om zodoende zijn lichaam te kunnen testen. Vooral om er achter te komen of hij het aankan om nog een seizoen door te kunnen gaan.
Daarnaast staat de eerste training van de selectie voor aanstaande zaterdag gepland. Niets is zeker, maar het heeft er alle schijn van dat Robben de moed nog niet opgeeft om daarbij aan te sluiten. Officieel heeft hij nog niet zijn ja-woord gegeven aan nog een jaar bij de club.