Woningen en winkels op terrein St. Lucas ziekenhuis Winschoten

Het oude St. Lucas Ziekenhuis in Winschoten
Het oude St. Lucas Ziekenhuis in Winschoten © Elwin Baas/RTV Noord
Hoe het er allemaal precies uit gaat zien, dat blijft nog even de vraag. Maar één ding is zeker: de gemeente Oldambt wil woningen en winkels op het terrein van het voormalige St. Lucas Ziekenhuis in Winschoten.
Dat heeft wethouder Erich Wünker aan de raadsleden laten weten.

Voormalig ziekenhuis

Het was lang de vraag wat er precies zou komen op het terrein in het centrum van Winschoten. De gemeente Oldambt liet haar inwoners meedenken. De ideeën gingen alle kanten op. De een zag het wel voor zich dat er een museum zou komen, een ander opperde het plan voor een opleidingsinstituut voor medisch personeel.
De voorkeur is uiteindelijk gegaan naar winkels en woningen, vertelt Wünker. ‘Als u mij vraagt wat daar komt, dan antwoord ik woningen en winkels. Hoe, met wie en in welke vorm, daarover zijn wij momenteel in gesprek met deze en gene.’
De wethouder hintte er eerder al op dat het voormalige ziekenhuis met de grond gelijk wordt gemaakt. Het is op dit moment nog niet duidelijk of dat ook echt gebeurt of dat er alsnog een invulling voor het pand wordt gevonden.

Wanneer duidelijkheid?

Wünker hoopt dat hij eind augustus meer kan vertellen over de plannen. ‘Was het maar zo dat ik dat nu kon. Ik wil heel graag meer informatie geven, maar dat kan op dit moment niet. Maar weet dus dat dit de insteek is.’