Euroborg keert tijdelijk terug als stadionnaam FC Groningen

De Euroborg
De Euroborg © RTV Noord
Hitachi Capital Mobility verdwijnt als naam van het stadion van FC Groningen. Dat gaat vanaf nu weer door het leven met zijn oorspronkelijke naam: de Euroborg.
Dat heeft de club maandag bekendgemaakt.

Niet de moeite voor één jaar

De huidige naam gaat van de gevel vanwege een fusie bij Hitachi Capital Mobility. Het bedrijf gaat daardoor verder als MHC Mobility. Die naam zal het stadion echter niet krijgen, omdat dit volgens technisch directeur Wouter Gudde slechts voor één jaar zou zijn.
'Wij hebben nog een éénjarig contract voor de stadionnaamgeving. Voor dat ene jaar willen wij de stadionnaam niet wijzigen. FC Groningen gaat in ieder geval op zoek naar een nieuwe partner voor de stadionnaamgeving. Totdat we daar invulling aan hebben gegeven, keert de naam Euroborg tijdelijk terug.'

'Samen met de club besloten'

Volgens directeur Gert Veenstra van MHC Mobility is 'samen met de club besloten het laatste jaar van het lopende contract een andere invulling te gaan geven'. Zijn bedrijf was vijf jaar naamgever van het stadion. De sponsor is van plan het aflopende contract met de club te verlengen, maar dan met een andere invulling.
Overigens is de naam Euroborg na het omdopen van het stadion nooit helemaal verdwenen. Het multifunctionele complex waarin ook het stadion zich bevindt, heet nog Euroborg. In het gebouw zitten onder meer een bioscoop, restaurants, een supermarkt en een school.

Lastige naam

De terugkeer van de naam Euroborg heeft nog een voordeel: het is een stuk makkelijker uit te spreken dan Hitachi Capital Mobility. Dat maakte FC Groningen-spits Charlison Benschop twee jaar geleden al duidelijk: