Kickbokster Sarèl de Jong raakt zwaar geblesseerd

Sarèl de Jong viert haar wereldtitel in 2019
Sarèl de Jong viert haar wereldtitel in 2019 © RTV Noord/Karel-Jan Buurke
Sarèl de Jong heeft een zware knieblessure opgelopen. Bij de kickbokster uit Wagenborgen is de voorste kruisband van haar linkerknie afgescheurd. Een operatie aan het gewricht is noodzakelijk.
Afgelopen woensdag kreeg De Jong de mededeling die geen enkele sporter wil horen. Een kwartier na een MRI-scan werd ze al gebeld over het slechte nieuws door de arts die haar behandelt. Er staat haar na de operatie een lang revalidatietraject te wachten. De inschatting is dat haar herstel negen tot twaalf maanden gaat duren. Binnenkort hoort De Jong wanneer ze geopereerd wordt.

Ik hoorde 'knap'

De Jong liep de blessure vorige week dinsdag op bij een training. Bij een actie verdraaide ze haar knie en voelde eigenlijk meteen dat er iets mis was. 'Je zit vol adrenaline en ik hoorde wel 'knap'. Je vergaat daarna even van de pijn en staat en strompelt wat. Dan denk je eerst het valt wel mee. Gedurende de dag kreeg ik meer pijn en kwam er instabiliteit', legt ze uit.

Volle agenda

De Jong zou de komende maanden regelmatig in actie komen. In november zou ze in MartiniPlaza haar wereldtitel in de klasse tot 64 kilogram verdedigen. 'Het begint nu net allemaal weer na corona. Mijn agenda staat vol met partijen. In oktober zou ik meedoen aan de kwalificaties voor de World Games bijvoorbeeld.'