Gemeente hoopt nieuwe Kattenbrug voor december te bouwen: 'Wordt wel spannender'

De bouwplaats op de plek waar de Kattenbrug moet komen
De bouwplaats op de plek waar de Kattenbrug moet komen © Nico Swart/RTV Noord
De gemeente Groningen hoopt de nieuwe Kattenbrug voor december alsnog te bouwen. Afgelopen week zette de rechter nog een voorlopige streep door de bouw van de nieuwe brug: de gemeente moet eerst de bezwaren tegen de plannen behandelen.
Daarna wil de Raad van State pas kijken of de bouwstop, die nu is ingesteld, kan worden opgeheven.

'Geen positieve uitspraak'

Wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA) had gehoopt dat die bouwstop afgelopen vrijdag al van tafel zou gaan.
'Helaas is er voor ons wat dat betreft geen positieve uitspraak gekomen. Gelukkig mogen we wel doorgaan met de andere werkzaamheden aan de beide walkanten.' Daar wordt onder andere beton gestort voor de brughoofden.

'We hebben wat te doen'

'Het betekent dat wij wat te doen hebben', zegt de wethouder. 'We wachten de zienswijzen af en nemen dan een nieuw besluit over de vergunning voor de Kattenbrug. Daarna dienen we een nieuw verzoek in. Hopelijk gaat de voorzieningenrechter daar dan in mee, zodat we alle werkzaamheden kunnen hervatten.'
Die werkzaamheden moeten voor december klaar zijn: dan moeten de bussen van Qbuzz namelijk een andere route gaan rijden. Ze doen dan de Grote Markt niet meer aan, maar rijden over de Diepenring.
Of dat gaat lukken, is voorlopig de vraag. 'Dat wordt wel spannender', zegt de wethouder. 'Zeker als de rechter niet in ons voordeel beslist. Dan zitten we in een andere situatie', besluit Van der Schaaf.