Op Schiermonnikoog heeft grootste deel van de jeugd al een prik

De vuurtoren van Schiermonnikoog
De vuurtoren van Schiermonnikoog © ANP
Op Schiermonnikoog zijn woensdag de eerste kinderen gevaccineerd tegen het coronavirus. De Friese GGD was al op het Waddeneiland aanwezig om volwassenen hun tweede prik te geven.
Toen coronaminister Hugo de Jonge bekendmaakte dat alle kinderen van 12 jaar en ouder een prikafspraak mogen maken, heeft de gemeente meteen de 41 eilanders in die leeftijdsgroep gebeld.

Snel op de fiets

'Ze gingen snel op de fiets naar de vaccinatielocatie en inmiddels zijn al zo'n dertig tieners gevaccineerd', laat een GGD-woordvoerder weten.
Op Ameland mogen jongeren donderdag, vrijdag en zaterdag een prik laten zetten. Daarvoor kunnen ze terecht in Sporthal De Slinger in het dorp Hollum. Op Terschelling kunnen ze donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag een prik halen in een gebouw bij het dorp Midsland. Jongeren op Vlieland zijn volgende week aan de beurt.

Later een oplossing

Voor de jongeren van Schiermonnikoog die nu niet naar de vaccinatielocatie konden komen, bijvoorbeeld omdat ze op het vasteland op school zaten, wordt later een oplossing gezocht.