Tentoonstelling met je eigen buren? Het kan binnenkort in het MOW

Museum het MOW in Bellingwolde zoekt buurmannen en buurvrouwen ‘die het verdienen om aandacht te krijgen’. Ze worden dan tentoongesteld. Niet de buren zelf natuurlijk, maar wel portretten van je buren.
Ze krijgen een plekje in een tentoonstelling genaamd 'Thuis'. Het is een fotografische expositie die de verschillende betekenissen van het begrip thuis laat zien.
Waarom je buren thuis horen in zo'n expositie? 'Je thuis zijn niet alleen je huis en spullen', vertelt Hesther Bakker van het museum. 'Ook de mensen in je omgeving maken dat je je thuis voelt of juist niet.'
Het is leuk om de goede buur, een buur wat je echt iets aan hebt, in het zonnetje te zetten
Hesther Bakker - Het MOW
Want vanwege corona zagen we onze buren de afgelopen periode meer dan ooit. 'Soms een zegen, soms een vloek', weet Bakker. 'Het is leuk om de goede buur, een buur wat je echt iets aan hebt, in het zonnetje te zetten'.

Van olieverf tot foto en alles daartussenin

Waar zo'n portret aan moet voldoen? Het moet een vierkant portret zijn. Dat kan door middel van een foto, maar ook schilderijen met klassieke olieverf zijn welkom. Alles wat daartussenin zit mag ook.
Als het werk af is moet daar een goede foto van gemaakt worden. Die kun je opsturen naar het MOW. Ze moeten daar voor 15 augustus zijn.
Ze worden dan een maand later gepresenteerd in het museum. Hoe? Dat hangt nog even af van de hoeveelheid inzendingen. Het mooiste portret krijgt een ereplaatsje en wordt opgenomen in de collectie van het museum.