Wethouder verricht muzikale heropening van steiger bij Feerwerd: 'Hij werd snel gemist'

Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi houdt een toespraak op de nieuwe steiger
Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi houdt een toespraak op de nieuwe steiger © Niels Timmerman/RTV Noord
De komst van een nieuwe zwemsteiger bij Feerwerd werd donderdag opgefleurd met een optreden vanaf een boot op het Reitdiep, verzorgd door muziekgezelschap De Eendracht uit Ezinge. Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi verrichtte de heropening.
Het bouwwerk werd eerder dit jaar door de gemeente gesloopt, omdat delen ervan verrot waren. Dat was even schrikken voor omwonenden: de steiger vormde de enige plek waar ze een duik in het Reitdiep konden nemen.
‘We kunnen zwemmen bij het strand even verderop naast de kroeg in Garnwerd, maar voor een rustig plekje moet je hier zijn’, zegt Siemon van der Laan van dorpsbelangen Ezinge.

Duurzaam materiaal

Hij trok met andere omwonenden aan de bel bij de gemeente. Die beloofde dat er snel een oplossing zou komen. Die staat er dus nu: de nieuwe steiger is van duurzaam materiaal, waardoor die weer jaren mee kan.
‘De steiger werd snel gemist, want we kregen vlak na de sloop al vragen binnen’, zegt wethouder Dijkstra-Jacobi. ‘Dat geeft wel aan hoe populair deze plek is. We hebben er alles aan gedaan om snel een nieuwe te realiseren. Ik ben blij dat dat is gelukt.’