Actiegroep vraagt met pontje om snelle terugkeer Paddepoelsterbrug

Wandelaars en fietsers maken gebruik van het eenmalige pontje over het Van Starkenborghkanaal
Wandelaars en fietsers maken gebruik van het eenmalige pontje over het Van Starkenborghkanaal © Jeroen Willems/RTV Noord
De Paddepoelsterbrug werd in september 2018 aangevaren. Nog altijd is er geen (tijdelijke) oplossing voor de kapotte brug. Actiegroep Brug t'rug is het zat en wil dat er zo snel mogelijk een oplossing komt.
Een tijdelijke oplossing die volgens de actiegroep zou voldoen is een pontje dat wandelaars en fietsers naar de andere kant van het Van Starkenborghkanaal kan brengen. Als ludieke actie heeft de actiegroep zaterdagmiddag zelf een pontje geregeld.
'Wij willen een lage en toegankelijke brug terug. En die is ons ook toegezegd. Met deze actie willen we de stuurgroep, met daarin de gemeente en het Rijk, daarop attent maken', zegt Baudien Bauman van de actiegroep.

Pieterpad

Vooral enthousiaste wandelaars maken gebruik van deze eenmalige service. Het pontje is de ontbrekende schakel in de tweede etappe van het Pieterpad. Via sociale media waren ze op de hoogte van het pontje.
'Hartikke leuk. Je loopt nu toch het oorspronkelijk deel van het Pieterpad en je ziet daar de mensen lopen die de boot hebben gemist', lacht wandelaar Erwin Hebels uit De Bilt.
Pieterpadters gebruiken het pontje

Al drie jaar gesprekken over nieuwe brug

De Paddepoelsterbrug werd bijna drie jaar geleden kapot gevaren door een schip. Sindsdien wordt er gebakkeleid over wat voor brug er terug moet komen. Ook wordt er al geruime tijd gesproken over een tijdelijke brug, maar concreet gebeurt er nog altijd niks.
Ook de oplossing in de vorm van een pontje werd al eerder besproken, maar ging niet door omdat de gemeente de kosten hiervoor niet wil dragen.
De plek waar de Paddepoelsterbrug vroeger lag
De plek waar de Paddepoelsterbrug vroeger lag © RTV Noord \ Jeroen Willems