Corona-uitbraak na feestavond studentenvereniging Albertus

Het pand van Albertus Magnus aan de Brugstraat in Stad
Het pand van Albertus Magnus aan de Brugstraat in Stad © Google Street View
Zes studenten zijn ondanks alle voorzorgsmaatregelen besmet geraakt na een eerste feestavond van studentenvereniging RKSV Albertus Magnus in de stad Groningen.
De zes zijn in quarantaine gegaan en moeten zich na vijf dagen laten testen. Op het feest, dat afgelopen woensdagavond plaatsvond in de eigen sociëteit, waren negenhonderd studenten afgekomen.

Geschrokken

Vice-preses Ruben van Rossem van Albertus Magnus is geschrokken van de uitbraak. 'Maar aan de andere kant hebben wij ons gehouden aan alle maatregelen, zoals testen voor toegang'.
Van Rossem ziet vooralsnog geen aanleiding om de deuren te sluiten. 'Wij blijven gewoon open, natuurlijk wel met testen voor toegang. Geopend blijven met testen voor toegang is voor de GGD voldoende', legt hij uit.

Contactonderzoek

De uitbraak kwam aan het licht nadat één van de besmette studenten die op het feest was, zich liet testen en de GGD vervolgens een bron- en contactonderzoek deed.
De rest van de negenhonderd aanwezigen is door Albertus Magnus opgeroepen zich de vijfde dag na de ontdekking van de coronabesmetting te laten testen. Als leden toch besmet blijken te zijn, worden ze gevraagd dit te melden bij de vereniging.